راه های تشخیص عسل طبیعی و مرغوب


راه های تشخیص عسل طبیعی و مرغوب

عسل، شیرین کننده ی طبیعی خوش نامی است و بسیاری از افراد، به جهت طبیعی بودن آن، روزانه حجم بالایی از عسل را میل می کنند. جدای از صحیح یا غلط بودن این کار، در این مطلب سعی داریم به یکی از دغدغه ی بسیاری از افراد در رابطه با خرید عسل بپردازیم و آن هم، تشخیص عسل طبیعی و مرغوب است. به راستی آیا راهی برای تشخیص عسل طبیعی وجود دارد؟

1. رس شدن عسل

اصطلاح رس شدن به معنای کدر شدن و رسوب کردن عسل است. عسل طبیعی، به دلیل وجود آنزیم دیاستاز، پس از مدتی ته نشین می شود و رنگ آن کدر شده. این حالت بسیار شبیه زمانی است که مربا شکرک می زند. تفاوت رس شدن عسل با شکرک زدن مربا در این است که در شکرک زدن، ذرات ته نشین شده سایز بزرگتری از رس شدن در عسل دارند.

باید این نکته را در نظر داشت که عسل های تقلبی هم امکان شکرک زدن دارند. اما تفاوت رس شدن در عسل طبیعی با شکرک زدن عسل تقلبی در این است که رس شدن، به دلیل تشکیل ذرات بسیار ریز در عسل، بسیار ظریف و لطیف است و حتی در صورت میل کردن، تنها احساس اندکی زبری می کنید اما در زیر دندان چیزی حس نمی کنید. اما در شکرک زدن عسل تقلبی، عسل مثل نبات سفت شده و موقع خوردن، دانه های شکر کاملا زیر دندان حس می شود.

2. از آب سرد کمک بگیرید

یکی از راه های تشخیص عسل طبیعی از عسل تقلبی، ریختن مقداری عسل در آب سرد است. با این کار، اگر عسل راهی عمودی را تا ته لیوان طی کرد و در انتهای لیوان جمع شد و حل نشد، یعنی عسلی مرغوب است. همین طور، اگر عسل مرغوب و طبیعی را در آب سرد بریزید، چسبندگی خود را به خوبی حفظ کرده و دیر در آب حل می شود.

3. کش آمدن عسل

به دلیل رطوبت کمتر عسل طبیعی، وقتی آن را در ظرفی می ریزید، روان شدگی کمتری خواهد داشت.

4. بوییدن عسل

اگر از عسل طبیعی مدت زمانی استفاده شود، هنگام بازکردن درب ظرف، بو و رایحه ی عسل کاملا مشهود است.

5. مزه کردن عسل

عسل طبیعی دارای طعمی منحصر به فرد است که این طعم، فقط در عسل وجود دارد و در عسل تقلبی، این مزه وجود ندارد. عسل تقلبی تنها مزه ی شیرینی می دهد و از طعم منحصر به فرد عسل طبیعی خبری نیست.

6. آب شدن در دهان

پس از مصرف عسل طبیعی، عسل به سرعت در دهان آب می شود در حالی که طعم عسل تقلبی، مشابه ابنبات است.

7. قیمت منطقی

با توجه به هزینه هایی که برای تهیه ی عسل طبیعی می شود، قیمت آن باید منطقی باشد و چنانچه عسلی با قیمت بسیار پایین و ارزان پیدا کردید، باید به طبیعی بودن آن شک کنید.

سخن پایانی

در انتها برای تشخیص عسل طبیعی و مرغوب از عسل نامرغوب، می توان از حواس بدن استفاده کرد. برای این کار، با چشمان، شکل ظاهری عسل را ببینید، با بینی آن را ببویید، سپس قدری از آن را مزه کنید، اگر طعم منحصر به فرد عسل در آن بود، می توانید با خیال راحت آن را خریداری کنید. خرید عسل هایی که از گل ها یا گیاهان خاص تهیه شده اند، ساده تر است. طعم این گل ها و گیاهان به وضوح در عسل مشخص است.

امتیــــاز : Article Rating

تاریــــخ : ﺳﻪشنبه, 03 فروردین,1395



راه های تشخیص عسل طبیعی و مرغوب

اشتراک گذاری

یک نظر دهید

به شنونده در گوگل امتیاز دهید :)